Wat

WAT KAN AUTIZORG VOOR U BETEKENEN?

Autizorg is een initiatief van Nathalie Bot en heeft als doelstelling om professionele begeleiding te bieden aan mensen met verstandelijke beperking en/of psychische problemen  in hun eigen vertrouwde thuissituatie.

Autizorg werkt o.a. volgens de methodiek van ‘Geef me de 5’, dit betekend echter niet dat wij onderdeel hiervan zijn. ‘Geef me de 5’ leert hoe je om moet gaan met iemand die autisme heeft (geef me de 5 noemt iemand met autisme een CASS) en leert je kijken vanuit het oogpunt iemand met ASS. Het denken en het gedrag van CASS is het gevolg van het gefragmenteerde waarnemen. Door het ontbreken van die samenhang als gevolg van het gefragmenteerde denken, ervaart CASS veel onduidelijkheid en onzekerheid en gaat dit gepaard met paniek, angst en heeft dit ongewenst gedrag als gevolg.

Door te kijken vanuit de “autibril” leer je CASS te begrijpen en kun je beter inspelen op zijn wereld en alle onduidelijkheden die hij ervaart. Bij de methode van ‘Geef me de 5’ ga je opzoek naar de vraag achter de vraag van CASS en onderzoek je dus de oorzaak van het probleem, in plaats van in te spelen op zijn gedrag.

Mocht je geïnteresseerd zijn geraakt door bovenstaand verhaal, neem dan eens een kijkje op de website van geef me de 5, of klik op onderstaand filmpje waarin Colette de Bruin uitleg geeft over haar methodiek.